Kviklån trods RKI 2020

Opdateret: 07. november, 2020

Det er ikke nemt at optage nye kviklån, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Långivere vil være påpasselige med, hvem de udlåner penge til, fordi de vil være sikre på, at lånet bliver tilbagebetalt. Dog er det ikke umuligt at optage et kviklån trods RKI, læs med her hvordan.

Kviklån trods RKI

Konkurrencen bland de utallige låneudbydere på nettet er stor, og har du brug for et hurtigt lån kan det komme dig til fordel, for alle er interesserede i tilfredse kunder og god omtale. Med lidt tid og research kan du finde det lån, der passer allerbedst til dig og dine behov.

Overvejelser, inden du trodser RKI-registreringen

Selvom det er muligt at optage ny gæld gennem enkelte udbydere, trods din RKI-registrering, så vil det mest hensigtsmæssige være at du får afviklet din gæld, inden du optager flere lån.

Hvis du allerede har gæld op til begge øre og har svært ved at afvikle denne, så er det vigtigt at overveje om du har behov for yderligere gæld. Dette er særligt vigtigt at overveje, da de nye lån kan være væsenligt dyrere end dem du i forvejen har. 

Herudover kan det ses som en ond spiral, hvis du optager lån for at afvikle eksisterende gæld. I forlængelse at det er der stor sandsynlighed for, at du gør din privatøkonomi og din gæld mere uoverskuelig, da du får flere kreditorer og omkostninger i dit budget at forholde dig til.

Derfor er det supervigtigt at du genovervejer om det virkelig kan svare sig at optage et nyt kviklån trods RKI, eller om der er andre løsninger.

Hvornår kan jeg låne?

Der er ganske få krav du skal kunne opfylde for at blive godkendt til et kviklån.

  1. Du skal være fyldt 18 år. Flere og flere steder sætter alderen op til mellem 19 og 23, for at få større sikkerhed i forhold til tilbagebetaling.
  2. Du skal have et NemID til at verificere din identitet.
  3. Du skal have en fast bopæl i Danmark og et dansk cpr-nummer.
  4. Du skal kunne redegøre for en fast indkomst og er I to, der sammen ansøger bliver chancerne for at få lånet godkendt større.
  5. Du må ikke være registreret i RKI eller Debitorregisteret.

Hvis du lever op til disse krav, er du allerede godt på vej til at kunne få penge til det, du drømmer om.

Værd at vide om kviklån trods RKI

Står du i den uheldige situation og er registreret i RKI eller Debitor Registret så er der heldigvis stadig enkelte låneudbydere, som vil låne dig penge. Ulempen ved disse udbydere er, at de godt er klar over at de løber en større risiko ved at låne dig penge, hvorfor deres renter og gebyrer vil være væsentligt højere end ved traditionelle online lån.

Andre udbydere vil kræve at du stiller med en kautionist på lånet, således de er sikre på at få deres penge retur, selvom du måske ikke kan tilbagebetale det skyldige beløb.

Vi vil dog gøre dig opmærksom på, at det kan være en rigtig skidt idé at optage endnu et lån, hvis du allerede er registreret i RKI eller Debitor Registret. Vi hos Nye-Kviklån.dk vil altid anbefale dig at du får tilbagebetalt dit skyldige beløb, inden du optager ny gæld.

Omvendt kan det være en fornuftig idé at optage et kviklån trods RKI, hvis du samler flere små lån i ét og derfor kun skal afdrage på et enkelt lån ad gangen. Men det kan også være en idé at optage et kviklån trods RKI, hvis du ved at du inden længe får en større sum penge til rådighed og derfor ved at din privatøkonomi kan tåle den ekstra udgift, der er forbundet med kviklånet.

Står du i RKI vil du kunne se frem til: Højere rente, større stiftelsesomkostninger, forhøjede gebyrer, kræver muligvis pant i ejendele og lignende. Vi opfordrer derfor, at du først kommer ud af din nuværende gæld, så du ikke kommer ud i yderlige vanskelige økonomiske problemer.

Ansøg om et kviklån trods RKI

Kviklån trods RKI

Det kan sagtens tænkes at du har fået en mere økonomisk stabil tilværelse, efter du er registreret hos RKI og du derfor sagtens kan tilbagebetale et nyt lån. Dog er det vigtigt altid at huske på de risici, der er forbundet med at optage online lån. 

Inden du beslutter dig for at optage et kviklån trods RKI, vil vi anbefale dig at du lægger dig et budget eller rådfører dig hos en gældsrådgiver. Dette er en super forberedelse, da det giver et større indblik i, hvordan din økonomiske situation ser ud. Du bliver klogere på, hvor meget du reelt bør låne og hvor stor en omkostning din privatøkonomi kan klare.

Det vigtigste er, at du finder det billigste og bedste lån, på trods af din økonomiske og private situation. Det gør du blandt andet ved at sammenligne lånenes ÅOP og omkostninger. 

Husk på, låneaftalen med en given virksomhed er først bindende den dag du underskriver kontrakten. Du kan derfor ansøge hos flere låneudbydere samtidigt for at få det bedste sammenligningsgrundlag.

Alternativer til kviklån trods RKI

Der findes heldigvis alternativer til kviklån trods RKI for at få flere penge mellem hænderne. Mange vælger at låne penge af familien i stedet for. Der vil her i sjældne tilfælde være samme rente, og mange familier har også interesse i at hjælpe familiemedlemmer ud af deres økonomiske situation.

Her er det dog vigtigt, at i laver en god afdragsordning, så du ikke skylder for mange penge til dine familiemedlemmer, som du ikke kan betale tilbage. Et andet alternativ er at pantsætte nogle af dine ejendele, som du ikke længere bruger og på den måde for frigivet noget kapital. 

Ofte stillede spørgsmål

❓ Kan jeg låne penge, selvom jeg er i RKI?

Selvom du har været så uheldig at komme i RKI, kan du stadig låne penge. Der findes således en lang række låneudbydere der kan låne dig penge selvom du er optaget i RKI (Ribers Kredit Information). Du skal dog være opmærksom på, at du skal have en medansøger når du ansøger, og denne person vil stå som ansvarlig for at lånet bliver tilbagebetalt.

❓Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Det er heldigvis nemt at komme ud af RKI. Man kan kort sagt sige, at alt du skal gøre er at tilbagebetale sin gæld, og så bliver du slettet af RKI. Sommetider er det også nok at lave en tilbagebetalingsordning, og efter du har betalt en stor del af din gæld tilbage, vil du efterfølgende blive slettet af RKI. Hvis du er under 18 år, kan du ikke blive registreret i Ribers.

❓Hvad er det bedste kviklån, når jeg er i RKI?

Hvis du er optaget i RKI er der desværre ikke et ligeså stort udvalg af lån udbydere, som hvis du ikke er optaget heri. Det betyder at du har færre lån at vælge imellem, men derfor skal du du naturligvis finde det bedste lån. Du skal således kigge efter det lån med den laveste rente, og hvor meget du kan låne hos den enkelte låneudbyder. Hvis du står i RKI kan du som oftest maksimalt låne 50.000 kroner, men det varierer.

❓ Hvem tilbyder kviklån trods af RKI?

Der er som sagt nogle låneudbydere du kan få lån hos selvom du er registeret i RKI. Blandt dem der låner penge ud er blandt andet Garanterede Lån og Tillidslån. Men du skal vide at du skal have en medansøger, også kaldet en kautionist når du ansøger om lån når du er i Ribers.

❓Hvorfor er lån på trods af RKI så dyre?

Når du er registreret i RKI, er du også registreret som dårlig betaler. Det betyder at det bliver en del sværer at få lån, og da du ikke har en god kredit, bliver det således dyrere at optage et lån.