Forskellen på kviklån og forbrugslån

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du overvejer at låne penge, er der meget, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig vigtigt at undersøge markedet grundigt og sætte sig ind i, hvad de forskellige lån indebærer. Det er dyrt at låne gennem et kviklån, da det omhandler et mindre beløb. Få her et overblik over nogle forskellige lån, og hvad man bør vide, inden man beslutter sig for, om man vil foretage et lån.

Hvad er et kviklån?

For det første, så kræver det en kreditvurdering for at foretage et kviklån. Det vil altså sige, at du bliver vurderet på, hvordan din økonomi generelt ser ud, og hvad sandsynligheden er for, at du kan betale pengene tilbage. Et kviklån går ind under kategorien “et usikret lån”, sammen med banklån, forbrugslån og privatlån. Kviklån omhandler et mindre beløb, hvilket traditionelt har gjort det til en dyr løsning. Det er, fordi låneudbyderne ofte sætter ÅOP op til det maksimale, som er tilladt. Det er altså det beløb, som det koster at optage lånet, og som derfor skal betales tilbage over en ret kort periode.

I Danmark findes kviklån kun med en maks ÅOP på 25%. Det gør det stadig til et dyrt lån, men det kan på ingen måde sammenlignes med, hvad det har kostet før juli 2020, hvor der ikke var nogen grænse. Det er heller ikke længere muligt for små lån at blive ruinerende dyre, da prisen for et lån maksimalt må være på 100% af lånebeløbet.

Det betyder, at hvis du låner 10.000 kroner, kan lånet aldrig blive dyrere end 20.000 uanset, hvilken bank eller hvilke vilkår som du låner pengene på. 

Forbrugslån

Et forbrugslån er som nævnt også i kategorien “et usikret lån”, men renten vil ofte være lavere, end ved at kviklån, og de udbydes i højere grad af mere traditionelle banker, altså ikke deciderede kviklånsudbydere. Selvom renteniveauet ofte er lavere ved et forbrugslån, så er det stadig dyrt at låne små beløb, i forhold til større beløb. Det skal man altid huske at tage højde for, hvis man overvejer at tage et lån, på den ene eller anden måde.

Selvom forbrugslån og kviklån er to ord for det samme, så vil mange banker ikke associeres med kviklån, hvorfor de ofte kalder deres lån for forbrugslån. Det betyder, at det er en god ide at gå efter et forbrugslån, fordi bankerne ofte har billigere priser på deres lån end mere utraditionelle långivere. 

Sammenlign forskellige tilbud

For at få et overblik over forskellige tilbud på lån fra forskellige banker, kan du sammenligne dem online via LendMe. Her får du en objektiv sammenligning, hvor du kan sammenligne tilbuddene direkte, på samme præmisser og med samme udgangspunkt. LendMe er Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, og samarbejder i skrivende stund med 16 banker. Det gør det nemmere at vurdere, om lånet er det rigtige for dig og præcis, hvor meget det kommer til at koste dig at låne det beløb, du ønsker. Det er nemlig ikke til at forudse, hvad et lån kommer til at koste, uden at få et konkret tilbud fra forskellige banker. Der er altså meget at holde styr på, hvis man overvejer at ansøge om et lån, og det er meget vigtigt at sætte sig grundigt ind i de konkrete betingelserne. Man kan indhente mange forskellige tilbud online, og derved gøre det mere overskueligt for sig selv, om det er den rigtige beslutning at optage et lån.